تعبیه کولر و بخاری در لباس/ تنظیم دمای بدن با فناوری پوشیدنی سبک و کوچک
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این فناوری توسط گروهی از محققان موسسه فناوری شیبائورا در ژاپن طراحی شده است. این دستگاه پوشیدنی متفاوت از پوشیدنیهای هوشمند رایج، سبک، جمع و جور و شیک است و بدون افزایش حجم یا ایجاد نویز، استفاده راحتی و کنترل حرارتی شخصی را برای کاربر فراهم میکند.
پمپ PSEP به جای استفاده از روشهای رایج که به تجهیزات بزرگ و منابع انرژی اضافی نیاز دارد، از نوعی پمپ خاص به نام پمپ الکتروهیدرودینامیک (EHD) استفاده میکند.
خاص بودن این پمپ در وزن سبک و بدون صدا بودن آن خلاصه میشود. این دستگاه با استفاده از برق، مایعات را داخل پمپ حرکت میدهد و این یعنی پمپ میتواند بسیار کوچکتر و ایمنتر باشد.
PSEP همچنین دارای یک ویژگی جالب به نام خودحسگری است پس میتواند سرعت حرکت مایع را بدون نیاز به تجهیزات اضافی کنترل کند؛ ویژگی که امکان تنظیم دقیقتر دما را فراهم میآورد.
مجریان این طرح میگویند فناوری پوشیدنی نسل بعدی این قابلیت را دارد که فراتر از از گجتهای معمولی عمل کرده و زندگی ما را متحول کند.
به گفته آنها کلید در دستیابی به کوچک سازی و عملکرد پیشرفته نهفته است و تحقیقات آنها راه را برای آیندهای هموار میکند که در آن فناوری به طور یکپارچه در زندگی روزمره بشر ادغام شده و آنها را غنیتر و راحتتر میکند.
پژوهشگران ژاپنی میگویند هدف از ساخت این لباس هوشمند پوشیدنی ارتقا یافته، رفع محدودیتهای دستگاههای کنترل حرارتی پوشیدنی رایج، مانند حجیم بودن و اجزای پر سر و صدا است که میتوان با ارائه یک دستگاه فشرده، شیک و خود حسگر، راحتی حرارتی شخصی را بدون نیاز به تجهیزات اضافی فراهم کرد.
دستگاه PSEP از فناوری پمپ الکتروهیدرودینامیک (EHD) از قابلیتهای خودحسگر برای نظارت بر میزان جریان مایعات درون خود استفاده میکند. این مدل خود حسگر تغییرات جریان بین الکترودها را اندازه گیری میکند تا دما را تا سه درجه سانتیگراد تنظیم کند و راحتی شخصی را افزایش دهد.
پمپ PSEP شبیه آن است که هر کجا میروید کولر یا بخاری به همراه دارید. این دستگاه همچنین دارای رابط حسی تلفن هوشمند برای کنترل و نظارت بی سیم و امکان اطلاع کاربر از توقف عملکرد دستگاه و طول عمر است.
دانشمندان پیش از این دستگاههای دیگری ساخته بودند که کاربر را خنک میکند. مثلا محققان دانشگاه استنفورد در آمریکا و دانشگاه نانجینگ در چین در سال ۲۰۲۰ خواص خنک کنندگی ابریشم را توسعه دادند.
ابریشم پارچهای است که نور خورشید را منعکس میکند و دانشمندان موفق شدند با استفاده از فناوری نانو انعکاس نور خورشید ابریشم را تا ۹۵ درصد افزایش داده و این امکان را فراهم کردند که هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ۳.۵ درجه سانتیگراد خنکتر از هوای اطراف باقی بماند.
نتایج این تحقیقات در نشریه ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.
انتهای پیام/